JEV troba inadmissible l’enèsima retallada en el pressupost universitari

La setmana passada Joves d’Esquerra Verda va denunciar que el conseller Mas-Colell havia avisat que el pressupost universitari es veuria reduït una altra vegada de cara al curs 2013-2014, i aquesta setmana han advertit que la reducció pot oscil·lar entre un 10 i un 17%. Segons el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, s’espera que la retallada pressupostària sigui menor atès l’augment abusiu del 66% en el preu de les matrícules que CIU va posar en marxa el curs passat i que va augmentar les dificultats d’accés al sistema universitari públic, alhora que creava una major elitització d’aquest. La universitat més afectada per les retallades és la UPC, que ha passat de 311 milions d’euros l’any passat a 278,4 aquest 2013; la UAB l’ha reduït de 297 milions a 286. Pel que fa a la UB, ahir s’havia de celebrar el Consell de Govern on s’havia d’aprovar el pressupost, però finalment es va suspendre gràcies a protestes estudiantils. L’aportació de la Generalitat per a Universitats ha caigut un 20% els dos últims anys, i si comptem que de cara al curs que ve imposaran una reducció d’entre un 10 i un 17%, significaria que, en el pitjor dels casos, la retallada total dels últims anys podria arribar gairebé al 40%. JEV considera abusives, intolerables i ideològiques totes aquestes mesures que directament malmeten un sistema d’educació superior com és la Universitat. D’una banda, perquè reduir el pressupost implica acomiadaments de personal docent i la formació es veu malmesa i, per l’altra, perquè amb l’augment dels preus en les matrícules l’únic que s’aconsegueix és limitar l’accés a la Universitat.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.