JEV participa activament a la 10a Assemblea Nacional d’ICV

Més de 80 joves han participat aquest cap de setmana a l’Assemblea Nacional d’Iniciativa per Catalunya Verds, que ha tingut lloc els dies 19, 20 i 21 d’abril a Viladecans (Baix Llobregat). A l’Assemblea estaven a debat i discussió els estauts de l’organització, la ponència política i 27 resolucions de temàtiques diverses i, per altra banda, s’escollien els òrgans de direcció d’ICV, principalment el Consell Nacional i la Comissió Excutiva. La Coordinació Nacional de Joves d’Esquerra Verda, Pau Planelles i Anna Rovira, ha destacat la importància de les aportacions que els i les joves que han participat als debats aquest cap de setmana han fet als dos documents. En primer lloc, cal tenir presents “totes aquelles aportacions que han fet d’ICV un partit més democràtic i horitzontal, tot allò que ha introduït canvis concrets en la matèria de nova política dins d’Iniciativa”, tal com ha declarat Pau Planelles. L’organització política juvenil portava a debat temes com l’escala salarial, la limitació en la duplicitat de càrrecs, l’expulsió dels culpables de corrupció per Estatuts, la limitació de la percepció de dietes, la total transparència en els ingressos dels càrrecs electes i eventuals i l’obertura de l’Assemblea i de l’elecció de la direcció al màxim nombre de militants i amb una Convenció cada 2 anys que, en cas de no ser aprovat l’informe de gesstió, comportarà la convocatòria d’una Assemblea Nacional amb renovació de càrrecs; i tots han estat inclosos en els Estatuts d’ICV mitjançant esmenes transaccionades. A més, a proposta de l’organització política juvenil, la copresidència d’ICV ha passat a anomenar-se Coordinació Nacional. Per altra banda, cal destacar “la radicalització del discurs anticapitalista que proposàvem des de Joves d’Esquerra Verda, fent èmfasi que la crisi és sistèmica, capitalista, i no només de les polítiques neoliberals; un matís que ha estat incorporat al discurs”, ha explicat Anna Rovira, així com “la importància de la resolució sobre atur i èxode juvenil que s’ha aprovat per unanimitat a l’Assemblea i que presentava la nostra organització”. “és molt important que en un moment tan complicat pels i les joves de Catalunya, ICV prengui consciència de la importància del moment i de la urgència de les solucions”, ha afegit la coordinadora nacional. Lligant amb la voluntat de molta gent jove per tal d’exercir el dret a decidir també en les relacions entre Catalunya i Espanya, la Coordinació Nacional de JEV ha afirmat que “la comoditat de parlar de la pregunta de la consulta mitjançant un grup de treball intern ha de permetre que totes les sensibilitats nacionals que aposten per superar l’immobilisme, ja sigui amb accents federals, confederals o independentistes, s’expressin amb llibertat”. Finalment, cal valorar que 11 membres de JEV han estat escollits membres del màxim òrgan de decisió entre assemblees, el Consell Nacional; 7 escollits per la pròpia organització juvenil (Anna Rovira, Pau Planelles, Gerard Sentís, Júlia Boada, Anna Martín, Júlia Mas i Gabino Martínez) i 4 per agrupacions territorials i la Coordinació Nacional d’ICV; i que, a més de la Coordinació Nacional, Alexandra Sevilla, regidora de Medi Ambient de Santa Coloma de Gramenet, també formarà part de la Comissió Executiva d’ICV. A l’acte de cloenda de l’Assemblea, diumenge al migdia, hi han assistit tant partits germans i moviments socials com entitats juvenils convidades.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.