JEV celebra que el Parlament europeu aprovi un pla contra l’atur juvenil

La Comissió d’Assumptes Socials i Ocupació del Parlament europeu va aprovar ahir la creació de la Garantia Juvenil Europea, un nou programa de finançament contra l’atur juvenil dins del marc del Fons Social Europeu. Joves d’Esquerra Verda celebrem que es destinin 6.000 milions d’euros per a finançar el Programa Europeu de Garantia de la Joventut, una proposta del Partit Verd Europeu que busca poder recolzar aquelles persones joves que portin més de quatre mesos a l’atur amb ofertes d’ocupació de bona qualitat. L’aprovació dels 6.000 milions d’euros suposa un pas més per actuar contra la dramàtica situació d’atur juvenil, i els ajuts aniran destinats a joves d’entre 15 i 30 anys, independentment del seu nivell d’educació, lloc de residència o d’altres distincions irrellevants, per la qual cosa es tracta d’una ajuda que no incorpora barreres en l’accés. El Partit Verd Europeu ha aconseguit que la UE prioritzi, a l’hora d’engegar el programa, aquells Estats on les taxes d’atur juvenil són més alarmants i que es garanteixin no només les mesures d’ocupació, sinó que també es destini part del pressupost per a aquelles persones amb un alt risc d’abandonament escolar. Des de l’organització apostem per la creació d’aquest tipus de mesures a nivell europeu, ja que en el context actual els i les joves som un dels col·lectius més afectats per la crisi. Reivindiquem, però, que cal impulsar més mesures per tal d’evitar les elevades taxes d’atur juvenil i també l’abandonament dels estudis, així com dotar-les del pressupost necessari.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *