JEV aposta per enfortir la lluita democràtica d’aquest 25 d’abril

Joves d’Esquerra Verda denunciem que el sistema educatiu públic s’està veient cada vegada més afectat per les polítiques d’austeritat imposades tant des de Brussel·les com des dels governs central i de la Generalitat, i aquesta situació queda palesa amb les concentracions i manifestacions que setmana rere setmana tenen lloc arreu de l’Estat. Aquesta setmana, però, està sent especialment reivindicativa si tenim en compte les protestes que hi va haver el dia de Sant Jordi, i les tancades i manifestacions que estan tenint lloc al llarg del dia d’avui a tot el territori, així com la manifestació contra els pressupostos que està prevista pel proper 28 d’abril. Les mobilitzacions es donen des de les escoles públiques d’educació infantil i primària fins a les universitats, on alumnes, mares, pares i professorat lluiten per un sistema d’educació públic i de qualitat, que s’està veient condicionat a conseqüència de les retallades i per la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa del ministre Wert. Així mateix, ICV-EUiA i els sindicats han rebutjat la proposta de la Comissió de Governança per tal que els òrgans de govern de les universitats siguin nomenats i no pas escollits. La Coordinació Nacional, Anna Rovira i Pau Planelles, han destacat que “no pot ser que qui s’omple la boca amb l’autonomia universitària després pretengui imposar rectors i rectores a les ordres dels interessos privats i mercantilitzadors”. Per tot plegat, Rovira i Planelles han apostat per enfortir la lluita democràtica d’aquest 25 d’abril, la qual es reprodueix amb milers de marees arreu de l’Estat espanyol i que concideix “amb la dignitat de qui va lluitar avui fa 39 anys per aconseguir que Portugal fos filla de la revolució dels clavells, i no pas de la imposició dels mercats especulatius i els governs de la dreta neoliberal”.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.