JEV s’oposa a uns pressupostos antisocials

Joves d’Esquerra Verda va participar ahir diumenge a la manifestació unitària en contra de les retallades i d’uns pressupostos antisocials. La pluja no va evitar que milers de persones sortissin al carrer a manifestar-se per posar fi a les polítiques d’austeritat que estan asfixiant la població i fan pagar les conseqüències de la crisi a qui no l’ha creada. La concentració, convocada per diferents plataformes, va comptar amb la participació de sindicats, moviments socials i ICV, i va iniciar-se en tres columnes -salut, educació i funció pública- que van confluir en una de sola al centre de Barcelona fins arribar al Parlament de Catalunya. La “marea groga”, que combat les retallades a l’educació, va ser una de les més nombroses. Va finalitzar, així, una setmana de tancades a centres, convocatòries i protestes diverses en contra de la LOMCE, impulsada pel ministre Wert, i per reivindicar una educació pública, de qualitat i en català. Els treballadors i les treballadores de Catalunya Ràdio i TV3 també van aprofitar la manifestació per tancar una setmana en què la ràdio pública va realitzar un dia de vaga -la Diada de Sant Jordi- en contra dels acomiadaments previstos en ambdós mitjans. La sanitat pública també va expressar el seu malestar i la pèrdua de qualitat als hospitals i centres d’atenció primària com a conseqüència de la reducció de pressupost en aquest sector. L’organització juvenil de l’esquerra verda nacional hi va assistir per expressar la disconformitat en les polítiques d’austeritat impulsades pels governs central i català, insistint que hi ha alternatives que no s’estan ni tan sols plantejant.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *