JEV-Barcelona rebutja els plans urbanístics de Trias a Ciutat Vella

Amb el lema “Ciutat Vella es rebel·la” veïnes i veïns de Ciutat Vella han sortit al carrer aquest dissabte contra els nous plans urbanístics de l’Ajuntament de Barcelona. JEV-Barcelona ha participat a la manifestació que ha sortit de la plaça de la Barceloneta, ha parat al Port Vell i ha acabat a la plaça Sant Jaume. En concret, la mobilització pretenia mostrar el rebuig del veïnat a projectes com la Marina de Luxe del Port Vell, el nou Pla d’Usos de Ciutat Vella i el Pla Paral·lel. La manifestació ha acabat amb la lectura del manifest amb consignes com “Els seus plans, la nostra misèria!” i “Cap pla sense veïns, cap veí fora del barri!” Els projectes urbanístics de l’alcalde Trias a Barcelona són un dels màxims exponents d’un govern al servei de les elits econòmiques i totalment d’esquenes a les necessitats de les veïnes i els veïns dels barris de la ciutat. Així, la conversió del Port Vell en una Marina de Luxe suposa la privatització de l’espai públic al servei dels milionaris (literalment) i comportarà un nou cop al barri de la Barceloneta, amb la propagació de zones residencials de luxe i l’expulsió del veïnat. Per altra banda, el nou Pla d’Usos (o millor dit, Pla d’AbUsos) de Ciutat Vella torna a obrir la veda a la propagació d’hotels i apartaments turístics, en uns barris totalment hipersaturat pel turisme. Tot al servei dels interessos del lobby hoteler o d’empreses com Marina Port Vell i deixant totalment de banda les demandes de la ciutadania. Front a aquest model del govern de CiU de la ciutat, sempre amb el suport del PP, la ciutadania de Barcelona s’està mobilitzant. Dissabte ha estat Ciutat Vella, però dijous va ser “Nou Barris Cabrejada” qui sortia al carrer i diumenge el veïnat del Poble Nou s’ha mobilitzat contra els desallotjaments de les naus. Tal com acaba el manifest de “Ciutat Vella es rebel·la”, “Recuperem els barris, recuperem els nostres drets!”.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *