JEV condemna el desallotjament de Can Piella

Joves d’Esquerra Verda reitera el compromís i la solidaritat amb el projecte de Can Piella, a cavall dels municipis de Montcada i Reixac i Santa Perpètua de Mogoda, i condemna rotundament el desallotjament de la masia aquest matí. Can Piella, masia del segle XVII propietat del conglomerat immobiliari Grupo Alcaraz, portava més de 10 anys d’abandó. Veïns de la zona l’havien rehabilitat i destinat a ús social, erigint-la com un referent en pro del treball col·lectiu i comunitari, durant més de tres anys i mig. Can Piella s’ha convertit en tot un exemple d’organització i bastiment de l’alternativa, i tenia el suport de les associacions de veïns de Montcada i Reixac i la Llagosta, dels pagesos de la zona i d’altres organitzacions veïnals. El desallotjament de la masia és un atac directe contra els moviments socials arrelats al territori, sense cap altre motiu que criminalitzar-los i evitar la visibilització de les alternatives, ja que el Grupo Alcaraz no té cap pla d’ús per a la masia. Les forces de seguretat de la Generalitat de Catalunya actuen, una vegada més, al servei dels interessos dels grups empresarials i especulatius. L’actuació dels Mossos d’Esquadra, utilitzant la violència per tal de desallotjar els activistes, requereix la més enèrgica de les respostes. Des de JEV demanem el recolzament al projecte Can Piella en tots aquells actes de suport que es convoquin, i exigim la rectificació de la Policia de la Generalitat i la posada en llibertat immediata de les persones detingudes.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *