JEV participa en la commemoració de la Naqba palestina

El 15 de maig de 1948, Israel va expulsar per la força milers de palestins i palestines de casa seva i de les seves terres. Aquest episodi es coneix com la Naqba (el desastre). Amb l’expulsió de més del 70% de la població palestina de les seves llars, començava l’èxode palestí, començava la diàspora. Aquesta setmana, i coincidint amb el 65è aniversari de la Naqba, es fan diverses activitats de commemoració i de denúncia. En primer lloc, el 10 de maig passat hi va haver el Premi Esperança, que atorga cada any la Comunitat Palestina i que aquest any li han concedit al periodista Joan Roura i a Pallassos en Rebel·lia. Aquest dimecres s’ha commemorat la Naqba amb un concert i s’ha presentat la campanya “No més complicitat amb Israel”, que té per objectiu denunciar i fer sortir a la llum el rol capdavanter que juga en el disseny, la investigació, la implementació i la venda a l’estranger dels diferents sistemes de repressió, tal com explica l’entitat impulsora de la campanya, Amb Palestina al Cor. Aquesta campanya ofereix informació sobre els negocis i les relacions militars entre l’Estat espanyol, Catalunya i Israel en matèria de seguretat i en el terreny militar. La campanya, que consta d’informació àmpliament contrastada, vol ser el punt de partida per treballar sobre aquest tema amb la voluntat de tenir incidència política. L’1 de juny està prevista una jornada de solidaritat amb Palestina que girarà entorn d’aquesta problemàtica i serà un espai de reflexió i coordinació amb diversos moviments socials. Joves d’Esquerra Verda dóna suport a totes aquestes iniciatives de denúncia del genocidi que ha patit i pateix el poble palestí a mans de l’Estat sionista d’Israel, alhora que són un punt de trobada i de reflexió d’entitats, moviments socials i activistes que treballen per aconseguir no només una Palestina lliure i la fi de la impunitat d’Israel, sinó la construcció d’un món més just. Signa el manifest Prou repressió contra els moviments socials. Prou col·laboració policial i militar amb Israel aquí.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.