JEV s’oposa frontalment a la LOMCE

Joves d’Esquerra Verda s’oposa frontalment a la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) elaborada pel Govern de Rajoy i aprovada avui pel Consell de Ministres a proposta del titular d’Educació, José Ignacio Wert. La llei suposa un pas enrere en la universalització de l’educació, a més de marginar aquells centres educatius públics amb problemes de cohesió social o que tinguin un nivell de rendiment inferior a d’altres escoles. L’organització denuncia que la LOMCE no respecta la immersió lingüística a Catalunya i que el Govern de la Generalitat hagi de fer-se càrrec d’aquelles famílies que no vulguin escolaritzar les seves filles en català per costejar una escola privada on l’educació sigui en castellà. El Govern espanyol reserva mentrestant 5M d’€ de la memòria pressupostària de la llei per cobrir l’escolarització d’uns 1.000 alumnes que es calcula que demanarien l’escolarització en castellà. JEV considera que aquests cinc milions d’euros que s’han reservat per costejar les places a escoles privades per realitzar l’educació en castellà no tenen cap tipus de lògica en una època en què l’austeritat està sent la reina de les polítiques del Govern, que s’està carregant l’educació pública del país i que, a més, tant les llengües catalana com castellana s’aprenen amb normalitat. Tot i que el Govern diu que seguirà buscant el consens de la reforma, aquesta compta amb un gran rebuig tant dels partits de l’oposició com de la major part de la comunitat educativa, que ja ha realitzat actes de protesta i vagues a tot l’Estat al llarg dels últims mesos.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *