JEV participa a l’Assemblea de la Federació de Joves Verds Europeus

Durant els darrers dies, del 17 al 21 de maig, ha tingut lloc a Malines (Bèlgica) l’Assemblea General de la Federació de Joves Verds Europeus (FYEG), que se celebra anualment. El relleu en el Comitè Executiu ha situat la sueca Ingrid Nyman i l’alemany Michael Bloss com a nous coportaveus per al proper curs, i des de Joves d’Esquerra Verda els fem arribar tot el suport i els ànims possibles per dur amb diligència el seu mandat. Les joventuts verdes de Flandes allotjaven enguany l’esdeveniment a una petita ciutat al nord de Brussel·les, on governen en coalició amb les forces democristiana i liberal de la regió. Això seria un fet irrellevant si no fos per l’orgull que per a ells representa la possibilitat d’ocupar espais de decisió com aquest aglutinant el vot conservador belga. El fet que fan bandera d’aquesta postura va quedar palès amb la presència de destacades figures del panorama polític del centre-dreta neoliberal als espais organitzats pels locals, sent Herman van Rompuy, president del Consell Europeu, el cas més notori. Aquest fet, sumat a la renúncia per part dels delegats de l’Assemblea d’adoptar un posicionament concret vers el conflicte palestino-israelià o el rebuig d’una esmena per adoptar el sistema de quotes de 50+, que asseguraria que almenys la meitat de les posicions en òrgans de direcció estiguin ocupades per dones -per citar alguns exemples-, reafirmen la necessitat que JEV condicioni el posicionament dels verds europeus d’una manera més activa i contundent. No es posa en dubte que per a Joves d’Esquerra Verda aquest és l’espai supranacional més adequat per participar, ja que coincidim en gran mesura amb els valors que defensa la Federació i en la seva forma d’estructurar-se, però és evident que la correlació de les diferents concepcions de què significa política verda arreu del continent poden dibuixar un perfil general més o menys proper al nostre, i correspon a JEV la feina d’influir en les línies ideològiques que considerem més substancials. Considerant tot això, la propera Assemblea General de la FYEG, que serà de caràcter extraordinari i tindrà lloc a finals d’agost a Alemanya, ofereix la possibilitat de perfilar una actuació molt més incisiva a Europa per recobrar la influència que sempre ha caracteritzat l’organització catalana.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.