JEV reivindica el dret a un avortament lliure i gratuït

El grup parlamentari de Convergència i Unió va donar ahir carta blanca als seus diputats i diputades per votar el que consideressin més adient en una moció del PSC en contra de la llei de l’avortament que està promovent el ministre de Justícia Alberto Ruiz Gallardón. Marta Pascal, la diputada jove i presidenta de la Joventut Nacionalista de Catalunya, va afirmar que donaven llibertat de vot perquè el tema que ocupava es relacionava de forma directa amb els valor ètics, personals, morals i religiosos de cadascú. Els diputats i diputades de Unió Democràtica van abstenir-se en bloc i ni Irene Rigau ni Artur Mas vam votar. Des de Joves d’Esquerra Verda considerem que el fet que CiU no s’hagi posicionat a favor de la moció, demostra que deixen de banda els drets de les dones i en especial el dret a decidir sobre el propi cos, prioritzant els valors religiosos, tal i com ha afirmat Pascal. Des de l’organització reivindiquem l’avortament lliure i gratuït i recordem que una llei més restrictiva no disminueix el nombre d’avortaments, sinó que en dificulta l’accés i pot portar a moltes dones a avortar per altres vies més insegures, criminalitzant-les a elles i als professionals de la sanitat. Aprofitem per recordar la resolució ‘Sobre el dret a l’avortament’ aprovada al Consell Nacional del març del 2012 en la que ja vam denunciar el projecte de llei que Gallardón pretén posar en marxa per tal de posar límits al dret a avortar.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *