JEV reuneix el Consell Nacional per obrir la Trobada d’Estiu

Joves d’Esquerra Verda va reunir aquest dissabte el Consell Nacional, màxim òrgan de decisió entre assemblees, en la primera reunió després de l’Assemblea Nacional d’Iniciativa. Així, va servir per valorar la participació i la implicació de l’organització en l’elaboració dels documents del partit, en general de manera molt positiva. Dissabte es va aprofitar per parlar sobre l’actualitat política, des dels Pressupostos de la Generalitat, el dret a decidir i el procés constituent fins a la situació actual de les universitats públiques catalanes. Alhora, es va aprofitar per recordar la nostra profunda oposició a la nova Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE o LOMQUE), i també es va fer una crida a la reivindicació del dret a l’avortament lliure i gratuït. A escala europea es va explicar l’aprovació de la Youth Guarantee per part del Parlament europeu, una mesura que busca assegurar que tots els i les joves de la UE que portin més de quatre mesos sense feina ni educació formal rebin una bona oferta de feina, educació, formació o de pràctiques laborals de qualitat. Hi va haver una condemna del desallotjament del Rectorat de la Universitat de Barcelona (UB), dut a terme pels Mossos d’Esquadra l’anterior nit, i que suposa un pas més en l’escalada de retallades i repressió. JEV va demanar tant diàleg amb la comunitat educativa com desobediència dels centre docents envers les destralades contra els seus pressupostos. Un moment destacable del Consell Nacional va ser quan vam rebre Carles Rodríguez, militant de l’organització i fins fa un parell de setmanes alcalde de Viladecavalls. Rodríguez va ser víctima d’una moció de censura com a conseqüència de voler fer net al poble i deixar-ne fora els corruptes. “Seguim lluitant per combatre la corrupció i apostant per l’ètica política”, va destacar l’exalcalde vallesà. A escala interna, es va fer efectiva la baixa per motius personals de dos dels membres de l’Equip Coordinador Nacional, Ferran Farnós i Gerard Saborit, fins ara a càrrec dels temes relacionats amb Política Social i Món Laboral i Medi Ambient, respectivament. Finalment, es va presentar la proposta de programa per a la Trobada d’Estiu Miguel Núñez, que se celebrarà els propers 13 i 14 de juliol a Castellnou de Bages amb un repartiment entre l’actualitat política i el feminisme. L’últim esdeveniment del curs es vol obrir al màxim a persones d’esquerres, ecologistes i feministes de fora de JEV. També es van repassar les activitats de relacions internacionals de JEV.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *