JEV rebutja la nova moció populista i xenòfoba del Partit Popular

La formació juvenil mostra la seva contundent repulsa a una nova moció que el PP vol presentar al Parlament de Catalunya en la que insta al Govern a regular diversos aspectes, barrejant temàtiques, competències i àmbits. En aquesta moció el PP proposa restringir ajudes no bàsiques a estrangers en situació irregular que no portin al menys 18 mesos empadronats (sense especificar de quines ajudes es tracta); insta als Ajuntaments a delatar a les persones migrades en situació administrativa irregular a la policia, emprant el padró per aquest fi, i en el mateix sentit insisteixen en mesures populistes com un “contracte d’integració” o mesures punitives contra el vel a les escoles i el vel integral al carrer. JEV mostra la seva preocupació per la deriva cap a la ultradreta del PP i la proliferació del racisme institucional. A més, l’organització juvenil considera que aquestes mesures no suposen cap solució a res i tan sols busquen crear exclusió i confrontació social, en comptes de marcs plurals de convivència i ciutadania. “Es presenten falsos culpables al fracàs de la gestió econòmica del Govern de Rajoy”, segons paraules de Roger Molinas, responsable d’Immigració de JEV. Joves d’Esquerra Verda demana a la resta de forces democràtiques que mostrin el seu rebuig obertament a aquesta moció, votant en contra de la mateixa, i donant el seu suport a SOS Racisme que està realitzant una campanya de denuncia pública davant aquest nova mostra de xenofòbia i populisme. Per altra banda, la formació juvenil participarà un any més a les Jornades d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme del proper dia 15 de Juny al Centre Cultural Islàmic Català del Clot on es debatran estratègies per fer front a l’extrema dreta i els discursos de l’odi des dels moviments socials.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.