JEV condemna la brutalitat policial al centre d’Istanbul

Joves d’Esquerra Verda ha condemnat avui la brutalitat policial al centre de la capital de Turquia i ha mostrat el seu suport als i les joves verds de Turquia, qui fan una crida a totes les organitzacions internacionals i activistes a la reacció contra la violència policial exercida contra els i les activistes, que protestaven pacíficament al parc Gezi, Taksim (Istanbul), contra la destrucció del petit “pulmó” del centre de la ciutat per construir-hi un gran centre comercial. La protesta va començar quan diversos arbres ancestrals van ser arrencats la nit del 27 de maig il a policia ha estat exercint i incrementant la violència extrema, posant en risc la vida dels i les activistes, fent ús de gasos lacrimogens en excés i rajos d’aigua llençats directament a la cara dels manifestants, ferint greument diverses persones cada dia. Per altra banda, degut a la pressió guvernamental, els mitjans de comunicació convencionals no fan difusió dels fets ocorreguts. Finalment, aquest matí, a les 6h, la policia ha atacat de nou els manifestants i diversos activistes i periodistes han resultat ferits. Segons les notícies més recents, es compta amb més de 100 persones ferides, 6 molt greument, i, a hores d’ara, hi ha una víctima mortal. Per tant, Joves d’Esquerra Verda se suma a les exigeixències al govern turc de: – Aturar la violència policial i la brutalitat contra els manifestants del Parc Gezi. – Aturar el projecte tan destructiu de construcció del “Centre comercial” i la tala d’arbres ancestrals. – Obrir una investigació respecte la brutalitat i la violència policial. Adjuntem aquí el comunicat de premsa d’Amnistia internacional per la violencia del 30 de maig. Continuarem fent seguiment dels conflictes internacionals a través d’aquelles persones de la nostra organització que viuen for a de Catalunya.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *