Prou dones assassinades, prou violència masclista!

Des de Joves d’esquerra Verda volem deixar evident el nostre malestar i la nostra rotunda condemna als assassinats que s’han produït darrerament de dones en mans de les seves parelles o ex parelles, així com les altres notícies relacionades amb la violència masclista que han sortit aquesta setmana. “Les dades demostren que la violència masclista és un problema que està, i molt, a l’ordre del dia, i que continua essent una xacra social de primer ordre que cal eradicar. Només en el que va d’any ja hem hagut de lamentar vint-i-vuit assassinats per violència masclista, vint-i-vuit vides de dones perdudes, en mans de les seves parelles o ex parelles, que han quedat desemparades davant la societat i per les que ni la llei, ni la justícia i ni tan sols els mitjans de comunicació han pogut o volgut fer-hi res”, ha declarat Judit Terés, responsable de Dones Joves de Joves d’Esquerra Verda. L’organització juvenil denuncia el tractament que es fa d’aquestes informacions des d’alguns mitjans de comunicació, que anuncien amb titulars enganyosos i que revictimitzen les dones encara més, o fins i tot les culpabilitzen i les anomenen responsables de la seva sort. Joves d’Esquerra Verda reivindica el dret al tractament de la informació transparent i per això exigim que els mitjans de comunicació parlin de les coses tal i com són. El fet no és que una dona hagi mort, el fet és que una dona ha estat assassinada per violència masclista, i la diferència que hi ha en el tractament d’aquesta informació és importantíssima. Perquè quan parlem d’una dona que ha mort en mans de la parella la víctima és ella, i li posem a ella la càrrega del problema, en canvi, si parlem de violència masclista el tractament del problema esdevé una realitat social i un problema de violència estructural que no només és responsabilitat de les víctimes, sinó també dels agressors i de la resta de la societat que hi conviu. “El masclisme segueix estant fortament present a la nostra societat i la violència que exerceix sobre les dones té diverses cares que cal combatre des de les arrels” ha explicat Judit Terés. “Des de Joves d’Esquerra Verda entenem que l’eradicació de la violència masclista passa per la denúncia de totes les formes de maltractament i violència i per la lluita cap una societat lliure de patriarcat i veritablement equitativa on dones i homes tinguin els mateixos drets lliures dels patrons opressors de la cultura patriarcal”, ha afegit.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *