JEV dóna suport a la campanya #SeleGroga

Més de 30.000 joves van van començar ahir les Proves d’Accés a la Universitat que es realitzen arreu de Catalunya al llarg de tres dies i que configuren el pas previ per accedir a la Universitat. Aquest any però s’estan aprofitant les jornades de la selectivitat per fer una crida reivindicativa i de lluita per mostrar el rebuig a les retallades del Govern de Mas i del ministre Wert i apostar per una escola pública i de qualitat. En aquest sentit, part de la comunitat educativa i diverses plataformes ja havien fet una campanya per una “#SeleGroga”, fent una crida a l’estudiantat per vestir-se amb les samarretes grogues de S.O.S Educació. Amb això es pretén demostrar que les polítiques d’austeritat que s’estan duent a terme a l’educació fan trontollar el sistema educatiu públic, a més de provocar una segregació i donar més oportunitats als qui més tenen en detriment d’aquells qui menys tenen. Joves d’Esquerra Verda reitera el seu rebuig a aquestes polítiques i aprofita per recordar que els nois i noies que aquests dies s’estan examinant per les PAU, patiran també un elevat augment en el preu de les matrícules universitàries, alhora que es reduiran les possibilitats d’aconseguir una beca perquè les partides que es destinen són cada vegada menors i les condicions per accedir-hi són cada cop més restrictives. Des de l’organització fem una crida a seguir lluitant per una educació pública i de qualitat i per un sistema universitari que no discrimini per raons econòmiques i que permeti un accés universal.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *