Romeva adverteix que la Garantia Juvenil no pot esdevenir una mena de placebo d’Europa pel jovent

L’eurodiputat d’ICV i vicepresident del grup dels Verds/ALE, Raül Romeva, ha advertit avui que “la lluita contra l’atur juvenil no es pot deslligar de les polítiques d’austeritat” perquè “no té sentit continuar aplicant polítiques de destrucció de llocs de feina i, alhora, destinar recursos públics per pal·liar-ne parcialment les conseqüències”. Romeva ha fet aquestes declaracions després que el Parlament Europeu hagi adoptat avui una resolució perquè s’activin accions contra l’atur juvenil a Europa, tot i que ha lamentat que no s’hagin incorporat a l’informe dues esmenes del seu grup que demanaven dotar d’un “pla de xoc anual” i la incorporació de clàusules legals perquè la inversió en joves s’exclogui dels objectius de dèficit. D’aquesta manera, segons Romeva, la Garantia Juvenil Europea no pot esdevenir una mena de placebo d’Europa pel jovent. “Ara el Consell i la Comissió s’omplen la boca parlant dels i les joves, però la veritat és que estan destruint el somni europeu, apostant de manera preocupant per una Europa del capital, on només els interessos dels bancs persisteixen”, ha denunciat Romeva, qui ha reivindicat “mesures reals i contundents” per fer front al 57% d’atur a l’Estat espanyol. “La situació a tot el sud d’Europa és dramàtica i la Garantia Juvenil Europea és condició necessària per sortir de la crisi, però no suficient”, ha advertit. Per això, ha explicat, des de Verds/ALE “hem demanat la necessitat d’aplicar un pla de xoc d’un any, dotat amb els recursos suficients, a aquelles regions d’Europa on l’atur juvenil està per sobre del 25%”. “Malauradament, la majoria de l’Eurocambra no ens ha seguit en això. La majoria conservadora ha suposat, un cop més, un fre. és aquí on ens juguem el futur dels i les joves”, ha alertat. “També hem demanat que es modifiquin els MoUs (Memorandums of Understunding) per tal que s’exclogui la inversió en la lluita contra l’atur juvenil dels objectius de consolidació fiscal i sigui, en canvi, un compromís obligatori l’aplicació de mesures com la garantia juvenil europea, però tampoc no ha prosperat”, ha afegit.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *