JEV denuncia la situació en què es troben moltes persones refugiades

Joves d’Esquerra Verda fa una crida en el Dia Mundial de les Persones Refugiades que institucions, mitjans de comunicació i moviments socials no oblidin les persones refugiades arreu del planeta, i insta els diferents governs a no retallar les ajudes en cooperació internacional. Segons l’ACNUR, actualment hi ha 45 milions de persones refugiades al món, 13 dels quals al continent africà, a zones com Mali, Níger, Sudan del Sud o la Banya d’àfrica; milers de persones que fugen de conflictes bèl·lics o naturals com ara inundacions i sequeres.. Diverses ONG, com Metges Sense Fronteres, han denunciat sistemàticament la situació d’extrema urgència que es viu en la majoria de camps de refugiats a l’àfrica, on es donen les situacions més extremes; des de la dificultat en l’accés a aigua, passant per l’elevada desnutrició infantil aguda, fins a la propagació de malalties com malària o infeccions respiratòries. A més, cal tenir present la vulneració de drets i llibertats que es pateix a alguns camps. Especialment greu és la situació dels refugiats palestins de la Franja de Gaza, ja que el Comitè de Drets dels Infants de l’ONU ha denunciat recentment els maltractament d’infants palestins per part de les forces armades d’Israel, incloent-hi tortures i la negació dels drets a l’educació, la sanitat o l’accés a aigua potable i neta. La Coordinació Nacional de Joves d’Esquerra Verda, Anna Rovira i Pau Planelles, demana “que no es retallin les ajudes públiques a cooperació internacional que els darrers dos anys han disminuït més d’un 55% per part de la Generalitat de Catalunya”, segons la Federació Catalana d’ONG pel Desenvolupament (FCONGD). Aquesta ajuda resulta de vital importància per als milions de persones refugiades que viuen en aquestes situacions tan extremes. L’organització política juvenil repta les institucions públiques a posar aquest tema en l’agenda política i mediàtica i insta els mitjans de comunicació que s’involucrin i donin una major visibilitat a aquesta problemàtica internacional.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *