JEV rebutja la prohibició del burca i se suma al manifest de SOS Racisme

Tal com apunta SOS Racisme en el seu manifest presentat avui junt amb d’altres entitats antiracistes i de drets humans, la solució a l’ús del burca i del niqab no pot ser la prohibició, sinó que passa per la mediació amb les dones afectades. La prohibició obligarà aquestes dones a no sortir al carrer i estaran totalment sotmeses a l’exclusió i la marginació. A més, l’experiència d’altres països ens demostra com les prohibicions tenen l’efecte contrari al desitjat: en provoquen l’augment de l’ús i el distanciament entre ciutadania i institucions. Joves d’Esquerra Verda considera que amb la legislació vigent ja existeixen mecanismes adequats que permeten a les forces de seguretat la identificació de les persones segons les circumstàncies previstes i de cap manera de forma indiscriminada o aleatòria (Llei 1/1992, de Protecció i Seguretat Ciutadana). De fer-se efectiva aquesta llei, es prohibiria el dret a reunió i manifestació de les dones que duen burca o niqab, entre d’altres conseqüències com, per exemple, les barreres d’accés a la salut i altres serveis. El responsable d’Immigració de JEV, Roger Molinas, ha alertat que aquest debat tan sols alimenta els argumentaris racistes i xenòfobs, amb els quals alguns partits polítics d’extrema dreta fan rèdit electoral i que, enmig d’un context polític ple d’escàndols de corrupció, el debat sobre la prohibició del vel integral té com a única finalitat desviar l’atenció dels temes veritablement importants i urgents per a la ciutadania.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *