JEV participa a la primera trobada d’estiu de joventuts ecologistes del sud d’Europa

Els passats 19, 20, 21 i 22 d’agost es va celebrar a Marsella el primer Summer camp (trobada d’estiu) del Sud d’Europa de la FYEG (Federació de Joves Verds Europeus). Aquesta trobada, on va participar Joves d’Esquerra verda, organització de referència a Catalunya de les organitzacions juvenils verdes europees, va comptar amb la participació d’organitzacions de França, Itàlia, Espanya, Portugal, Malta i Grècia, així com amb companys i companyes convidats d’Alemanya, àustria, Bulgària i la República Txeca. El principal eix de debat va ser la necessitat de construcció d’alternativa a les polítiques d’austeritat que ofeguen als països del Sud d’Europa. Així doncs, les discussions es van centrar en debats com la unió fiscal, la reforma del Banc Central Europeu o la construcció d’una Europa social. Alhora, les diferents organitzacions van aprofitar per treballar conjuntament el manifest comú per a les Eleccions Europees del maig vinent. El document que ha de ser aprovat en la propera Assemblea general extraordinària de la FYEG, ha de marcar les línies bàsiques comunes de les organitzacions verdes juvenils de tota Europa. JEV valora aquest espai de trobada i diàleg en tant que suposa compartir experències de com l’austeritat imposada per la troika i avalada pels governs neoliberals del sud, no només desmantellen l’Estat del Benestar, sinó que empobreixen a la ciutadania i generen encara més desigualtats. és imprescindible que els partits d’esquerres i ecologistes del sud d’Europa plantin cara i esdevinguin alternativa de cara a les eleccions europees.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *