Manifest de Joves d’Esquerra Verda per la Diada Nacional de Catalunya 2013

El jovent de Catalunya estem vivint una situació de crisi social, econòmica, financera i política amb una sortida plena de desigualtats que la converteix en una estafa sense precedents. Si les últimes dècades ja veníem d’un atur estructural i unes condicions de vida basades en la precarietat i la temporalitat laborals, la manca d’accés a l’habitatge i uns salaris indignes, els últims cinc anys les pitjors situacions personals i col·lectives s’han agreujat fins a tocar de ple la pobresa i allunyar-se de l’emancipació. Alhora, però, aquest context propiciat per governs sords tant de dretes com socialdemòcrates i, sobretot, per culpa de les seves polítiques neoliberals de desmantellament de l’Estat del benestar, corrupció i repressió i d’uniformitat territorial està coincidint amb l’època de més mobilització social de la nostra generació. Més tant en quantitat com en qualitat, ja que la confluència de causes justes es multiplica cada dia als nostres carrers i places. Cada dia ens esforcem a buscar esperances i trobar il·lusions en les alternatives de tota mena que han sorgit amb més força que mai, des de les cooperatives de consum fins a la banca ètica. Cada dia resulta més evident que la lluita pels drets socials és indestriable de la lluita pels drets nacionals, ja que hem de construir un país nou de dalt a baix si no volem seguir empitjorant les nostres condicions de vida. Un país de ciutadans i ciutadanes amb drets a la salut i l’educació públiques, un país transparent amb administracions públiques i empreses privades amb parets de vidre, un país amb ciutadans i ciutadanes amb dret a decidir quina relació volem amb Espanya. Per a Joves d’Esquerra Verda, és en aquest sentit que el dret a decidir conforma un element majoritari de radicalitat democràtica del jovent català, el qual no es resigna malgrat que els governs de CiU i PP ens condemnin a l’exili per treballar i ens atemoreixin amb la repressió per protestar. Les demandes de més autogovern per part de Catalunya, junt amb els intents d’entendre la composició plural del caduc Estat de les autonomies, xoquen sistemàticament amb la intolerància de la majoria absoluta del PP i la indiferència del PSOE. Cal combatre l’immobilisme perquè no ens aporta cap sortida. Per tot plegat, fem una crida a la mobilització social també durant la Diada d’aquest 2013, especialment pel que fa a la convocatòria del Procés Constituent per encerclar La Caixa i a totes aquelles altres accions que defensin els drets socials i nacionals de la mà. Per decidir-ho tot. Visca el jovent, visca Catalunya!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *