JEV demana al Govern que anul·li l’augment de taxes universitàries

Joves d’Esquerra Verda denuncia que el preu que es paga a les Universitats catalanes és molt superior al que va assegurar el Govern de Convergència i Unió. L’abril del 2012 el Govern espanyol va fixar a través d’un reial decret que els i les estudiants universitaris havien de cobrir entre el 15 i el 25% del cost total dels seus estudis. Aleshores, el conseller Mas-Colell va assegurar que l’alumnat català només pagava el 13,9% del total de la matrícula i va augmentar les taxes un 66,6%. L’any passat, Joves d’Esquerra Verda va realitzar diverses campanyes de denúncia d’aquest aberrant augment en el preu dels estudis perquè implicava que moltes persones no es puguessin costejar la Universitat. Ara, però, la Sindicatura de Comptes ha assegurat en un informe que fa tres anys l’estudiantat català ja pagava el 22% del total del preu i no el 13,9% que va afirmar el conseller. En aquest sentit , JEV creu que el Govern ha de donar explicacions sobre per què va mentir i exigeix que s’anul·li l’augment de taxes que es va produir el curs passat.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.