JEV demana fer caure un Govern mentider amb la gent jove

Joves d’Esquerra Verda fa avui una crida al jovent català a “fer caure un Govern tan i tan mentider” amb la gent jove que està a l’atur i que té feina precària, en paraules de la Coordinació Nacional, Anna Rovira i Pau Planelles. Aquesta reacció es produeix arran de les notícies que aquesta setmana apunten a molts focus de les polítques adreçades a la nostra generació. “Si dilluns coneixíem que el Govern de CiU va mentir per apujar un 66,7% les matrícules universitàries del curs passat, ahir sabíem que Mas i Puig es treuen de la màniga un pla per suposadament ajudar 33.100 joves”, han dit Planelles i Rovira. Cada estudiant del sistema universitari públic pagava fa tres cursos almenys el 23% del cost total de la matrícula, mentre que el Govern va justificar mentint que el percentatge només era del 13,9%. Aquesta dada va possibilitar que apliqués, de la mà del Govern Rajoy, la pujada màxima permesa de les matrícules i taxes universitàries, del 66,7% el curs passat, amb un acumulat fins i tot superior. Pel que fa al Pla Inserjoves 2013 que ahir va aprovar el Govern Mas, es compromet a destinar el 25% de tots els programes d’inserció laboral a persones joves, així com de beneficiar-ne directament 33.100 mitjançant 50M d’€. Valorant aquests dos fets, “són propis de la vella política sense transparència, de l’austericidi neoliberal i d’un projecte d’Estat propi per als rics”, ha dit la Coordinació Nacional. A més, han afegit que el mes de juliol va acabar amb un ple monogràfic de joventut al Parlament “sense cap més compromís per part del Govern que fer caure sobre les esquenes de la gent jove la sortida de la crisi-estafa”. Per a Joves d’Esquerra Verda, cal derogar immediatament l’augment de taxes i dotar de recursos econòmics propis la Garantia Juvenil Europea per arribar als més de 160.000 joves aturats al nostre país. Així doncs, Rovira i Planelles s’han compromès a impulsar accions al carrer i propostes a les institucions per fer possible un canvi d’escenari.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *