JEV participa a l’Escola d’Estiu de Chobentú Aragonesista a l’Ainsa

Raquel Galera i Víctor Catalan han participat aquest cap de setmana a l’Escola d’Estiu organitzada per Chobentú Aragonesista i la Fundació Gaspar Torrente. Chobentú és una organització política juvenil que, com Chunta Aragonesista, treballa per aconseguir un major autogovern, així com també una lliure autodeterminació del poble aragonès. JEV manté relacions polítiques des de fa anys amb Chobentú, i en aquesta ocasió la nostra organització va voler formar part d’unes jornades que apostaven per la reflexió sobre la llibertat de premsa al segle XXI; sempre des d’una clau feminista, aragonesista i crítica amb el capitalisme. Durant els tres dies, diverses personalitats del món aragonesista com ara Antonio Peiró Arroyo, historiador de l’aragonesisme i director tècnic de Relacions Institucionals i Comunicació a la Universitat de Zaragoza; Eloy Fernández Clemente, catedràtic d’Història Econòmica a la Universitat de Zaragoza; i Josefina Musulén, responsable de Comunicació i presidenta de l’Associació de Dones Amparo Poch, van intervenir en forma de ponència. Es va comptar amb la presència d’un gran nombre de destacades personalitats del món periodístic aragonès. L’acte de clausura va tenir lloc a la Creu Coberta, símbol de la Constitució ancestral d’Aragó, a càrrec de Juan Martín Expósito, secretari general de la Chunta, i d’Oscar Castejón Musulén, coordinador nacional de Chobentú. Castejón va destacar que Chobentú Aragonesista “aspira a ser una de les flames que encengui la rebel·lió, ja que Aragó no és una sucursal d’Espanya, sinó que té una entitat política pròpia i com a tal hauria d’autogovernar-se”. Martín, per la seva part, va demanar que continués, ara més que mai, la lluita reivindicativa amb l’esperit de “construir abans de destruir”. Víctor Catalan, regidor de Blanes i en nom de JEV, va destacar la necessitat de treballar en la construcció d’organitzacions més fortes per plantar batalla a la dreta, i que es donin la mà per lluitar conjuntament pels drets dels i les joves.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.