JEV fa memòria amb les 14es Jornades del Maquis a Santa Cruz de Moya

El cap de setmana dels dies 5 i 6 d’octubre ha tingut lloc a Santa Cruz de Moya (Cuenca) la XXV commemoració dels guerrillers antifranquistes, en el marc de les 14es Jornades del Maquis. La delegació de JEV, encapçalada per la responsable de Cultura i Memòria Històrica de l’organització política juvenil, Júlia Mas, ha acompanyat l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme en la seva sortida anual per homenatjar la guerrilla antifranquista, acte a l’únic monument dedicat a aquests lluitadors a tot l’Estat espanyol. A l’homenatge, aquest any també dedicat a l’escriptora Dulce Chacón, hi han participat personalitats destacades de la lluita per la recuperació de la memòria històrica i el reconeixement als lluitadors antifranquistes, com Enric Pubill o la filla d’un dels guerrillers assassinats, amb parlaments molt emotius en memòria d’aquells que van lluitar per la llibertat, la justícia i la democràcia. Joves d’Esquerra Verda segueix reivindicant la importància d’actes com aquest en què, més que destacar el component nostàlgic, en destaca el compromís de mantenir viva la memòria col·lectiva d’aquells que van combatre el feixisme i van defensar la democràcia fins a l’últim moment. Davant les actuals polítiques regressives del Govern de Mariano Rajoy, cal més que mai, parafrasejant el discurs d’Enric Pubill, “mirar el passat per a defensar el present”.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *