JEV-Barcelona, contra la privatització de l’Hospital Clínic

Joves d’Esquerra Verda de Barcelona ha participat aquest dijous a la concentració contra la privatització de l’Hospital Clínic, convocada per la Federació d’Associació de Veïns i Veïnes de Barcelona. El Govern de la Generalitat ha retallat el pressupost de l’Hospital Clínic per al 2013 en 17,5 milions d’euros. Això suposa el tancament de més de 70 llits, de part de l’activitat de quiròfans i l’acomiadament de personal. Aquests diners aniran a parar a l’entitat que gestiona l’Hospital del Sagrat Cor, IDC Salut, abans Capio, entitat privada amb afany de lucre propietat del fons de capital risc CVC Capital Partners. Mentre el Govern de la Generalitat ha retallat de forma salvatge els centres de salut públics els últims anys, ha duplicat les adjudicacions a IDC Salut. La rebaixa de pressupost a tots els centres públics, justificada com una mesura necessària a causa de la “crisi”, s’ha pres sense cap debat parlamentari i sense informar-ne la població. El pla de privatització del Clínic no suposarà cap estalvi, segurament sortirà més car, i només servirà per omplir les butxaques d’uns quants. A la concentració, que ha tingut lloc davant de l’Hospital Clínic, s’ha exigit la dimissió del conseller Boi Ruiz, principal responsable d’aquest pla. La mobilització en defensa del Clínic ha derivat en una manifestació en direcció a la seu del PP per a unir-se a la concentració convocada en contra de la Llei Wert, que finalment ha estat aprovada per la majoria absoluta del PP. Així, s’ha ajuntat la reivindicació per la salut i l’educació públiques i de qualitat. La coordinadora nacional de JEV, Anna Rovira, hi ha estat present durant tota la mobilització. Més informació: http://www.favb.cat/node/762.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.