JEV homenatja Lluís Companys en el 73è aniversari de l’afusellament

Joves d’Esquerra Verda ha participat aquest matí a l’ofrena floral d’homenatge al president Lluís Companys, assassinat fa 73 anys. L’acte ha tingut lloc davant la seva tomba, al Fossar de la Pedrera del Cementiri de Montjuïc de Barcelona, i ha comptat amb una delegació de JEV encapçalada per la Coordinació Nacional, Pau Planelles i Anna Rovira. Així, Anna Rovira ha declarat que “la figura de Companys simbolitza com ningú la nul·la recuperació de la memòria democràtica al nostre país i la no reparació de les víctimes de tortures i assassinats, ja que, per exemple, el seu judici encara no ha estat anul·lat”. Pau Planelles ha afegit que “per a Joves d’Esquerra Verda la recuperació de la memòria democràtica és una de les prioritats i, en aquest sentit, celebrem l’anunci d’ICV de presentar-se com a acusació particular a la causa oberta per la justícia argentina contra els crims del franquisme”. L’organització política juvenil col·laborarà en la recollida de testimonis i dades per donar suport a la querella.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *