JEV participa a la XV Trobada de la Fundació Triangle Jove

Joves d’Esquerra Verda ha participat un any més a la Trobada del Triangle Jove. La delegació ha estat encapçalada per Lucía de Frías, candidata al Secretariat del CNJC, la qual ha destacat “la importància de mantenir aquests espais de trobada i de lluita entre entitats juvenils d’arreu dels territoris de parla catalana per tal de continuar reivindicant la necessitat d’implementar polítiques públiques que responguin a les necessitats específiques d’un col·lectiu cada cop més vulnerable”. JEV també ha traslladat tot el suport i l’admiració a les entitats de les Illes Balears que des de fa més d’un any resisteixen i continuen organitzades i desenvolupant activitat tot i que ja no reben cap tipus de finançament del Govern del PP. La Trobada d’aquest any, impulsada pel Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJVC), el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) i el Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB), ha tingut lloc a Morella, Castelló, sota el lema “generació retallada però no perduda”. El contingut d’enguany ha girat entorn de l’emancipació juvenil en uns moments on aquesta es fa especialment difícil per l’alta taxa d’atur juvenil, les pèssimes condicions laborals de la gent jove i la dificultat d’accedir a un habitatge. La declaració de la Trobada, “Els i les Joves volem construir lliurement i en igualtat d’oportunitats els nostres projectes de vida”, ha plasmat els consensos aconseguits fruit de debats intensos entorn de l’ocupació i l’habitatge, l’educació, la salut, la cultura i la participació. Així, la Declaració reivindica la necessitat d’implementar polítiques públiques que possibilitin a les persones joves l’oportunitat de construir un projecte de vida digne i autònom; polítiques públiques que passen per la transformació estructural de problemes com l’atur juvenil i la precarietat laboral i que es concreten en accions com la derogació de la reforma laboral, la regulació del mercat immobiliari i el foment d’alternatives a les formes tradicionals d’habitatge i la retirada de la LOMCE i del TIL, entre d’altres.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.