JEV participa a la concentració en protesta per la deportació de nens i nenes gitanes a França

Una delegació de JEV formada per la Coordinació Nacional, Pau Planelles i Anna Rovira, ha participat aquest matí a la concentració davant el Consolat francès a Barcelona, convocada per la Unió Romaní, SOS Racisme, la Fundació Pere Closa, la Fundación Secretariado Gitano i la FAGiC, per tal de protestar contra la detenció i extradició de la nena gitana Leonarda Dibrani que el Govern francès va dur a terme el passat 9 d’octubre, a la que es va sumar la d’un jove de 19 anys armeni, Khatchik Kachatryan, el passat dia 12. JEV ha volgut d’aquesta forma solidaritzar-se amb les mobilitzacions juvenils que s’han estès aquestes setmanes arreu del territori francès, convocades per la Xarxa d’Educació Sense Fronteres, amb el suport de diversos sindicats d’estudiants i partits d’esquerres. Milers d’estudiants han sortit als carrers del país veí sota el lema “No a l’expulsió d’estudiants sense papers”, advertint sobre el desmembrament de famílies i demanant un canvi legislatiu que reconegui el dret a migrar. Anna Rovira i Pau Planelles han declarat que “adoptar les polítiques migratòries de la ultradreta populista, vehiculant el conflicte social envers les classes més dèbils de la societat, és el principal factor de l’auge de les formacions d’extrema dreta a les enquestes de França i un dels perills reals al conjunt del continent”.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *