Romeva fa una crida des de la Universitat a combatre el segrest d’Europa

Divendres passat es va dur a terme una xerrada-debat al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) amb la participació de Raül Romeva, eurodiputat d’ICV, i Mariona Ferrer, professora de la Facultat de Ciències Polítiques i Socials. Més d’una trentena d’estudiants van assistir a la xerrada, on es va parlar de les eleccions al Parlament Europeu que tindran lloc el proper 25 de maig de 2014. En aquest sentit, es van obrir diversos fils de debat com la participació dels i les joves a unes eleccions d’aquest tipus emmarcades dins del context polític, social i econòmic que està afectant tant a la resta d’Europa, com a Espanya o Catalunya. També es va debatre sobre la manca de legitimitat democràtica que tenen avui en dia les institucions europees i la necessitat de fer un canvi de 180 graus en el seu funcionament, així com en les seves polítiques, ja que, segons va afirmar Romeva, “el problema no és Europa com a concepte, sinó les polítiques neolliberals que s’implanten i afecten la ciutadania com un segrest”. Joves d’Esquerra Verda considera important realitzar activitats en les quals es debati sobre la importància de les polítiques europees i quin impacte tenen sobre la població. Més encara en el context actual de crisi econòmica i en un moment en què el futur de Catalunya està a l’agenda política.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *