Romeva denuncia la manca de compromís amb l’educació pública de Wert

La Comissió de Cultura i Educació del Parlament Europeu ha adoptat aquest matí Erasmus+, el nou programa de la UE d’educació, formació, joventut i esport per al període 2014-2020. Això permetrà que més de cinc milions de persones participin en programes de mobilitat europeus. Raül Romeva, eurodiputat d’ICV i vicepresident dels Verds/ALE, ha subratllat el fet que aquest pressupost, de més 13.000 milions d’euros, augmenta més d’un 40% la partida de la política d’educació, formació, joventut i esport. “Això permetrà augmentar el nombre de beques de mobilitat en el marc del programa “Comenius”, “Leonardo”, “Erasmus” i “Joventut en acció”, així com expandir significativament el seu abast a estudiants i personal d’educació i formació”, ha dit Romeva. La pressió del grup Verds/ALE ha contribuït que el pressupost assignat al mecanisme de garantia de préstecs per als i les estudiants Erasmus es redueixi fins al 3,5% del pressupost total, malgrat que insisteix en la necessitat de desvincular completament les beques d’un sistema de préstecs i que no s’ha d’apostar per aquest segon. La notícia de l’augment de la partida per a aquest tipus de beques contrasta amb el desgavell protagonitzat aquests últims dies per part del ministre Wert i el seu anunci de la retirada de les beques Erasmus a Espanya. Aquest acte del ministre representa una vegada més “la manca de compromís amb l’educació pública de Wert i del Govern espanyol del PP en general”, ha afirmat Romeva, per la qual cosa secunda “les peticions cada vegada més nombroses de dimissió del ministre d’Educació davant la sèrie de despropòsits protagonitzats des del primer dia”, ha finalitzat.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *