JEV i ICV de Sant Andreu recorden la cultura underground dels 80

Joves d’Esquerra Verda de Sant Andreu, juntament amb l’agrupació d’ICV del districte, van celebrar el passat divendres el seu acte en el marc de la Festa Major del barri barceloní. L’activitat va reunir un públic ben divers per veure el curtmetratge “Sólo para supervivientes”, on es repassa el naixement i trajectòria del còmic underground El Víbora. La presentació del film va anar a càrrec dels seus directors qui van destacar la necessitat d’un projecte com aquest “ja que ningú n’havia repassat la història abans”. El videofòrum va permetre recuperar la Barcelona underground, amagada sota una cultura oficial que oblidava iniciatives alternatives d’aquestes característiques. El documental, que dóna veu a bona part dels il·lustradors que hi van treballar, està produït per la cooperativa Primitive Films, cosa que va permetre debatre sobre aquesta modalitat empresarial en auge des de l’inici de la crisi. El públic assistent a l’acte va poder conèixer de primera mà com es produeix un film d’aquestes característiques i com alguns joves amb talent se’n surten al marge de les inexistents i ineficaces polítiques d’ocupació dels governs català i espanyol.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *