JEV inicia el procés de cara a les eleccions al Parlament Europeu

Joves d’Esquerra Verda va reunir ahir diumenge el seu Consell Nacional, màxim òrgan de decisió entre assemblees, per donar el tret de sortida al procés de cara a les eleccions al Parlament Europeu, previstes per al proper mes de maig. La reunió va començar amb les presentacions per part dels dos candidats a encapçalar la llista d’ICV, Salvador Milà i Ernest Urtasun, de les seves reflexions sobre Europa i el paper del jovent. La militància de JEV va poder així decidir la seva preferència en un període de votacions iniciat ahir i que acabarà divendres 20 de desembre. El Consell Nacional de JEV va iniciar també el procés que portarà l’organització juvenil a debatre sobre Europa durant els propers mesos i a escollir una persona candidata de l’organització. “Cal que parlem sobre Europa, coneixent l’arquitectura institucional de la Unió Europea per poder-ne denunciar totes les mancances i debilitats”, va comentar la coordinadora nacional de JEV, Anna Rovira. “Per això plantegem un procés amb jornades de debat, la redacció d’un document ambiciós i una convenció programàtica abans de Setmana Santa”, va continuar. Per la seva banda, el coordinador nacional, Pau Planelles, va destacar el pas endavant que suposa per a JEV iniciar un procés obert a tota la militància per a triar la persona candidata de l’organització juvenil. “Continuem eixamplant la presa de decisions i fent partícipa a tota la nostra gent”, va afirmar Planelles. Amb el reglament aprovat ahir qualsevol persona adherida a JEV pot presentar-se a candidata amb un mínim de 20 avals amb diversitat territorial i de gènere. El Consell Nacional de JEV també va aprovar les línies principals del document que se centrarà en aspectes econòmics, socials i democràtics.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *