JEV participa a la primera trobada de joves parlamentaris sobre ocupació juvenil

El 5 de desembre es va celebrar al Parlament Europeu la primera trobada de joves parlamentaris, on tant europarlamentaris com diputats dels diferents parlaments nacionals van tenir l’oportunitat de parlar sobre la situació dels joves al mercat laboral. La trobada va estar organitzada pel YouthForum, la plataforma europea d’organitzacions juvenil, i pel Youth Intergroup, una plataforma formada per eurodiputats dedicada a temes de política juvenil. A part dels diputats, el YouthForum va convidar a representants de les diferents agrupacions juvenils dels països membres. La delegació del Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC) va estar formada per Albert Perlas en representació de JEV i per Arnau Fornés en representació d’Acció Jove i també membre de JEV. Albert Perlas ha afirmat que “ha estat un espai molt interessant, on hem pogut debatre amb actors polítics de primer orde la precària situació dels joves a Europa, tot i així hem trobar a faltar una representació més amplia de representants juvenils”. La delegació del CNJC va participar del debat amb un discurs crític que va marcar la diferència amb el discurs neoliberal i conservador predominant en el debat. La delegació va deixar clar que la lluita contra l’atur juvenil no es pot deslligar de les polítiques d’austeritat. En aquesta línia i pel que fa a la garantia juvenil, Arnau Fornés va deixar clar que “la garantia juvenil serà només un pegat mentre no s’acabi amb les polítiques d’austeritat que estan ofegant l’economia i condemnant tota una generació i mentre no hi hagi un canvi estructural del model productiu”. La trobada va finalitzar amb la intervenció de Martin Schulz, president del Parlament Europeu, que va recordar que els joves no poden ser el futur sinó el present i va fer èmfasi en el problema de la desafecció creixent dels joves respecte la política, la qual va relacionar amb el rescat a la banca i polítiques com les del BCE que presta a un interès baixíssim però únicament als bancs, que després fan negoci amb el deute dels països.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *