JEV commemora el Dia Internacional dels Drets Humans

El 10 de desembre de 1948, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar el text de la Declaració Universal dels Drets Humans. Des de llavors, el 10 de desembre és el Dia Internacional dels Drets Humans, un dia per a commemorar aquell dia històric i per recordar que hi ha molts indrets del món on la vulneració dels drets humans hi continua essent present. Avui és un dia per reclamar unes condicions laborals dignes per a les persones que treballen en règim de semi-esclavitud per empreses occidentals de confecció als països del sud-est asiàtic; és un dia per exigir a l’Estat indi que aboleixi el sistema de castes que permet sobreviure a milions de persones en condicions infrahumanes; és un dia per exigir a la Monarquia Marroquina, al Govern sionista d’Israel, a la República de Turquia i a la Dictadura Xinesa que permetin viure en llibertat i respectant les drets humans de la població sahrauí, palestina, kurda i tibetana respectivament; és un dia per exigir que no es vulnerin els drets humans dels indígenes de Llatino Amèrica que són obligats a abandonar les seves terres per grans projectes d’empreses hidroelèctriques o per les relacions desiguals en el comerç de productes agrícoles; és un dia per reclamar la fi de conflictes i situacions de desigualtat que vulneren els drets humans de les persones d’arreu del món. Però no cal anar tant lluny. La lluita pel respecte als drets humans també es dóna a casa nostra. El mes d’octubre el Consell d’Europa presentava un informe on es concloïa que les retallades efectuades pel Govern Central (i Català) degraden els drets humans i produeixen un preocupant increment de la pobresa; els desnonaments i també talls energètics i d’aigua que pateixen milers de famílies de tot l’Estat també suposen la vulneració de drets humans bàsics com el d’accés a un habitatge digne o el dret humà a l’aigua; la mort d’un altre intern al CIE de Zona Franca és una mostra més que els drets humans no es garanteixen tampoc en una suposada democràcia consolidada com la d’aquí. Per tot això Joves d’Esquerra Verda considerem que la lluita pel respecte dels drets humans és una lluita diària, global i transversal, que necessita la constant mobilització ciutadana arreu del món per fer-hi front. Cal que vetllem pel respecte dels drets humans d’arreu del món per construir un món més just, un altre món és possible.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.