JEV del Baix Llobregat participa a la Escola Ángel Rozas d’Acció Jove

Aquest cap de setmana va tenir lloc a la nostra comarca, al Prat de Llobregat, la XII escola de joves sindicalistes d’Acció Jove- Joves de CCOO que porta el nom d’ángel Rozas Serrano, històric sindicalista i militant comunista del PSUC que va ser un dels membres fundadors de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya. Membres de JEV del Baix Llobregat van participar juntament amb militants d’Acció Jove d’arreu del territori a l’escola formativa reflexionant al voltant del títol de l’edició d’enguany: “Els i les joves, nous esclaus del segle XXI?”. Així, les diferents taules van tenir com a denominador comú l’anàlisi de la situació dels joves al mercat de treball, una situació agreujada per la crisi i per l’acceptació de condicions diferenciades pels joves (contractes precaris per menors de 30, mal ús de les practiques i beques a les empreses que serveixen per substituir i abaratir llocs de treball, dobles escales salarials…). Així, els joves no només som el sector més afectat per la falta de feina (més d’un 52% d’atur juvenil) sinó que quan ens incorporem al mercat de treball, ho fem en pitjors condicions que la resta. La Escola ángel Rozas ha servit per prendre consciència d’aquestes realitats que patim els joves i per reflexionar sobre quin ha de ser el paper d’un sindicat de classe com CCOO en la defensa dels joves precaris i de la classe treballadora en general.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *