JEV lamenta que el Senat aprovi la reforma de l’Administració Local

Dilluns es va aprovar per la cambra alta la llei de reforma local, coneguda com a ARSAL, amb l’excusa de la sostenibilitat i la racionalització d’aquesta administració. Però el que veritablement s’amaga és un atac frontal als governs locals, convertint-los en administracions sense competències, sotmeses a la tutela de les Diputacions o l’Estat i privatitzant els serveis públics fins ara duts a terme pels Ajuntaments. Joves d’Esquerra Verda, com a entitat municipalista, reivindiquem que han estat els nostres Ajuntaments els que han estat capaços d’afrontar els nous reptes de la societat del segle XXI com les noves corrents migratòries, les noves formes d’estructuració familiar, les dependències, etc i per tant són els principals dics de contenció de la crisi actual. Els governs locals han estat els que han donat respostes socials davant d’unes polítiques neoliberals imposades per la dreta i una socialdemocràcia venuda als mercats. Anna Martin, Regidora de Joventut del Prat de Llobregat i co-responsable de l’àmbit de municipalisme de JEV ha declarat que “estem davant d’una criminalització flagrant de l’administració que ha demostrat ser la més eficient i ser els veritables espais on s’hi poden crear alternatives socials i econòmiques i per tant és aquí on la dreta vol intervenir amb aquesta reforma, per evitar nou models econòmics més justos i socials”. Per altra banda, Gerard Dominguez, Conseller del Districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona i co-responsable de l’àmbit de municipalisme de JEV ha taxat aquesta reforma “d’una voluntat recentralitzadora i antidemocràtica que vol traslladar el poder ciutadà a l’Administració més llunyana com l’Estat o les Diputacions que són escollides a dit. és una reforma que vulnera l’autonomia municipal i l’obligació dels Ajuntaments a fer front de les necessitats dels ciutadans, dos articles de la Constitució i és per això que aquesta reforma no es pot permetre” Tots dos responsables defensen que ara més que mai cal defensar el municipalisme com a base per construir un veritable Estat de Benestar, basat en la cohesió social, la territorialitat i la proximitat amb la ciutadania. Joves d’Esquerra Verda rebutja aquesta reforma antidemocràtica, recentralitzadora i injusta.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.