JEV exigeix que la Garantia Juvenil serveixi per crear llocs de feina i formació per a joves a l’atur

La Garantia Juvenil Europea, proposta impulsada pel Grup dels Verds/ALE al Parlament europeu i aprovada recentment per la Comissió Europea, consisteix en un pla mitjançant el qual s’ha d’assegurar una oferta laboral o formativa per a joves a l’atur en un màxim de 4 mesos. Aquest pla va ser acompanyat d’una quantia monetària (de la qual l’Estat espanyol n’ha rebut 2.000 milions d’euros), sent responsabilitat dels diferents governs nacionals concretar en cada país les accions a desenvolupar. L’esborrany d’accions de la Garantia Juvenil que el Govern Rajoy ha redactat inclou, en primer lloc, una reducció de pressupost de 2.000 a finalment 950 milions d’euros, quantitat que considerem insuficient per a fer front a la granmassade joves que es troben en situació d’atur. Aquests 950 milions d’euros no es destinaran ni a la creació de llocs de treball ni a la promoció de places de formació, sinó que es gastaran principalment en la bonificació de contractes, política implantada amb la reforma laboral que ha comportat un notable augment de la precarietat. En segon lloc, l’esborrany del Govern central denigra la joventut, fent ús d’una traducció barroera del programa europeu, de manera que en comptes d’adreçar el programa cap a joves que no treballen i necessiten experiència -que és del que es tractava en l’esperit inicial de la Garantia Juvenil-, el dirigeix suposadament cap a joves que “ni’ treballen “ni’ estudien, un famós estereotip que res té a veure amb la realitat de milers de joves que necessiten una feina o una oportunitat formativa en aquest país. El Govern del PP a l’Estat i el de CiU a Catalunya, seguint les sevespràctiques habituals, han renunciat a qualsevol tipus de diàleg amb les diferents organitzacions socials i juvenils, presentant un projecte sense cap consens ni dotació econòmica. Des de Joves d’Esquerra Verda,juntament amb altres entitats juvenils com Acció Jove-Joves de CCOO, exigim que es retiri aquesta proposta nefasta, que el Govern accedeixi a asseure’sa dialogar amb els diferents agents socials, i que la Garantia Juvenil Europea es destini realment a la creació de llocs de feina i de formació per a joves a l’atur.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *