JEV obre al jovent el debat sobre Europa

El darrer divendres 10 de gener, Joves d’Esquerra Verda va celebrar al Centre Cívic Convent de Sant Agustí de Barcelona un debat obert sobre el jovent a Europa. Un espai amb 80 persones que va comptar amb l’aportació de participants d’organitzacions joves d’esquerres i ecologistes europees convidades; el candidat d’ICV als comicis europeus, Ernest Urtasun, i l’eurodiputada alemanya Ska Keller. Una desena d’entitats juvenils també hi van prendre part. L’acte va servir per expressar la importància de la unitat de les organitzacions del sud d’Europa, amb la intervenció dels representants de Les Jeunes Ecologistes, de França, i Livre, de Portugal. Alhora, es va poder parlar obertament dels efectes de la Troika i d’alternatives des de l’esquerra amb els Irish Young Greens, Grüne Jugend, d’Alemanya, i la FYEG (Federació de Joves Verds Europeus). Urtasun i Keller van parlar del projecte dels Verds per a la propera legislatura. Van deixar clar que Europa és més necessària que mai, i que ha de convertir-se en garantia social i defensa de la dignitat de tota la ciutadania. El candidat català va remarcar que seguiran apostant per la unitat de les esquerres abans i després de les eleccions. Per la seva banda, la precandidata alemanya a presidir la Comissió Europea, en el marc de les eleccions primàries del Partit Verd Europeu, va defensar que els problemes d’ocupació del jovent alemany s’assemblen més als del català, espanyol i del sud que no pas al contrari. Jornada formativa sobre Europa Seguint amb el discurs europeu, dissabte dia 11 va tenir lloc una jornada de formació sobre Europa, les seves institucions, el funcionament de la Unió Econòmica i Monetària i el balanç de la feina feta pels Verds durant la darrera legislatura. L’acte el van tancar els convidats internacionals joves que van parlar sobre com encarar les properes eleccions de forma conjunta, recuperant com a tema fonamental la unió del sud d’Europa i un projecte que il·lusioni per recuperar els drets que ens estan robant.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *