JEV del Baix Llobregat escalfa motors de cara a les eleccions europees

Aquest cap de setmana a Joves d’Esquerra Verda hem escalfat motors per a les pròximes eleccions europees, i JEV-Baix Llobregat no hi podia faltar. Divendres 10, vam participar en el debat obert sobre Europa, presentat per l’eurodiputat Raül Romeva i que va comptar amb la participació del cap de llista d’ICV, Ernest Urtasun, i l’eurodiputada Ska Keller, que van reclamar una economia europea més verda i social. A més, l’explicació de la situació dels i les joves d’altres països europeus; gràcies a l’assistència d’organitzacions polítiques juvenils d’Alemanya, Portugal, França i Irlanda vam poder fer visible que l’atur juvenil i la precarietat laboral de la joventut és una lluita compartida. Al dia següent, dissabte 11, hi va tenir lloc la formació de JEV sobre Europa, on hi va haver una introducció al sistema polític de la UE, i una explicació de les raons de la crisi de l’euro-zona i les mesures d’austericidi que s’han portat a terme i que han afectat sobretot els països del sud d’Europa. Per la seva part, Delfina Rossi ens va explicar quins objectius s’han assolit al Parlament Europeu i aquells pels quals encara s’ha de continuar lluitant. Després de la presentació de la campanya de les europees per part de la FYEG, alguns dels joves europeus participants en el debat de divendres van repetir i vam poder debatre quin model d’Europa volem: un model econòmic i social més just i fort per contrarestar les polítiques neoliberals que alguns sectors econòmics i socials volen imposar. Per últim, diumenge 12, la precandidata jove a les europees, Delfina Rossi, es va reunir amb els i les joves del Baix Llobregat per compartir idees i opinions, i explicar el seu projecte europeu: apropar Europa a la ciutadania, defensar una economia centrada en les persones i no un sistema capitalista desproporcionat; i fer front a les majories de dretes i moviments populistes que pretenen desmantellar l’estructura social, mediambiental i d’unitat europea.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.