JEV condemna la deportació del ciutadà gironí Aziz

Joves d’Esquerra Verda rebutja la detenció i deportació del ciutadà gironí Aziz, membre i activista de la PAH de Girona, al Marroc, després de 9 anys de residència a les Comarques Gironines. L’organització política juvenil, a través de l’eurodiputat d’ICV Raül Romeva, elevarà aquest cas a la Comissió Europea. El coordinador de JEV-Comarques Gironines, Víctor Catalan, ha denunciat enèrgicament avui “la deportació salvatge de l’Aziz, sense que ni tan sols s’ha pogut acomiadar ni recollir cap de les seves pertinences, la deportació d’una persona arrelada a Girona després de viure-hi durant més de 9 anys i formant part del seu teixit social i associatiu”. A més, Catalan ha incidit en el fet que “haver-se quedat a l’atur, problemàtica que pateix el 20% de la població gironina, ha estat motiu suficient per expulsar-lo del país”. Aziz Tarhzout va ser retingut i detingut ahir al matí a la comissaria de la Policia de Girona quan es disposava a signar, com cada 15 dies, ja que en quedar-se a l’atur se li va retirar el permís de residència i pesava sobre ell una ordre d’expulsió. Durant la tarda, un centenar de persones es va concentrar a les portes de la comissaria del jutjat de Girona, expressant el rebuig a aquesta detenció. Tot i el recurs presentat i les gestions que han fet els regidors del grup municipal d’ICV-EUiA a Girona per tal d’aturar el procediment, Aziz ha estat deportat avui a les 7h del matí en un vol des de Barajas. Davant d’aquests fets, des de JEV denunciem i rebutgem les diferents lleis d’estrangeria aprovades per PP, PSOE i CiU els darrers anys, així com la Directiva de Retorn, anomenada “Directiva de la Vergonya’ del Parlament Europeu, un mecanisme que instal·la el racisme institucional i una doble moral: que quan fan falta treballadors, els immigrants són benvinguts, i quan ja han produït tot el que es pot treure d’ells, expulsats. Aquest fet es produeix en un moment en què creixen les mobilitzacions contra els Centres d’Internament d’Estrangers, institucions que reclouen persones migrades sense papers en unes condicions infrahumanes que ni tan sols permeten l’entrada al Síndic de Greuges o a la Comissió Independent de Drets Humans formada per metgesses i advocades per comprovar la deficitària assistència mèdica. Precisament, divendres passat, una delegació de diputats, entre els quals Sara Vilà i David Companyon d’ICV-EUiA, acompanyats per l’eurodiputada dels Verds i exportaveu de la FYEG Ska Keller, es va fer passar per familiars dels interns per poder accedir a l’interior del CIE i comprovar, un cop més, les condicions infrahumanes amb què es troben les persones recloses. Davant d’aquest nou atac cap a les persones migrades vulnerant drets humans internacionalment reconeguts, Joves d’Esquerra Verda exigim el retorn d’Aziz i traslladarem, a través de l’eurodiputat Raül Romeva i l’eurodiputada jove Ska Keller, una pregunta a la Comissió Europea sobre el cas de l’Aziz i les expulsions que s’estan succeint als diferents Estats de la Unió.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *