Raül Romeva avisa que la Garantia Juvenil Europea no pot ser “mera cosmètica”

L’eurodiputat d’ICV i vicepresident del grup dels Verds/ALE, Raül Romeva, ha avisat avui que l’aplicació de la Garantia Juvenil Europea no es pot quedar en la “mera cosmètica”. “Ens agrada escoltar una Comissió Europea compromesa amb la problemàtica dels i les joves, però no ens podem quedar només en discursos buits”, ha avisat Romeva. Així mateix, l’eurodiputat d’ICV ha mostrat la preocupació del seu grup per la manca d’actuació dels estats, les polítiques de retallades dels serveis socials i el continu augment de la desocupació juvenil durant el debat al Parlament Europeu sobre la Garantia Juvenil, amb la presència del comissari d’Afers Socials de la UE. “Els Verds preveiem la Garantia Juvenil com una mesura estructural: una mesura per minimitzar els costos de transició entre l’educació i l’ocupació de les persones joves”, ha explicat Romeva, qui, a més, ha demanat “un pla de xoc per generar ocupació sostenible i de qualitat” i que les polítiques econòmiques de la UE “deixin de condemnar als i les joves a una major precarietat i explotació”. En aquest sentit, la Coordinació Nacional de JEV, Pau Planelles i Anna Rovira, així com la candidata jove, Delfina Rossi, han reiterat avui que començaran a treballar una proposta concreta que garanteixi els drets i les prestacions de les persones joves que es veuen obligades a emigrar, en un procés insòlit d’exili en ple segle XXI.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.