Es busca voluntariat per recuperar els búnquers de la Guerra Civil a Blanes

Després que el passat Ple de Blanes del mes de febrer aprovés catalogar els búnquers com a Bé Cultural d’Interès Local, Joves d’Esquerra Verda, amb la col·laboració d’Alternativa Jove, han presentat un projecte per a recuperar els búnquers de la Guerra Civil a Blanes i, per aquest motiu, busquen voluntaris i voluntàries per col·laborar-hi. Aquest matí han presentat la jornada de treball que duran a terme dissabte 12 d’abril de 10h del matí a 18h de la tarda, que consistirà en un bloc de dues hores i mitja al matí i dues més a la tarda, per tal de netejar, abuidar de runes i deixalles els interiors, treure els creixements vegetals que hi ha hagut a l’interior, i netejar les pintades dels búnquers, moltes de les quals són racistes i feixistes. Els búnquers de la Sardana són un conjunt de 4 nius de metralladora, connectats sota el bosc per més de 100 metres de galeries excavades a la roca que els enllacen, i que es van construir davant el temor d’un bombardeig o d’una entrada per mar de l’exèrcit franquista a la Costa Brava i del Maresme, i actualment es troben inaccessibles per l’acomulació de deixalles i brutícia al seu interior, així com pel fet que són molt desconeguts per la ciutadania blanenca. Entre els blocs de matí i tarda hi haurà paellada popular per a tots els participants i una xerrada a càrrec de l’Arxiu Municipal de Blanes per contextualitzar històricament els fets que van succeir a Blanes durant la Guerra Civil, així com molts d’altres elements de protecció i resistència de la població blanenca davant l’exèrcit franquista que avui ja han desaparegut. Les jornades tenen com a objectiu recuperar el patrimoni i la memòria històrica de la vila, així com la preservació del simbolisme que suposen aquestes construccions de resistència contra el franquisme. A més, JEV i AJ no veuen pas en aquesta jornada un fet puntual, sinó que pretenen donar-li continuïtat, si les jornades tenen èxit, amb la recuperació de més espais de memòria històrica a Blanes, podent acabar completant un recorregut o una ruta de la memòria. Per inscriure-us a les jornades, podeu adreçar-vos al web: http://laguerracivilablanes.blogspot.com

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *