JEV i AJ del Vallès Occidental organitzen un debat sobre actituds masclistes entre joves

El passat 13 de març, Joves d’Esquerra Verda i Alternativa Jove del Vallès Occidental van organitzar una xerrada-debat conjunta al Centre Cívic de Can Rull de Sabadell al voltant de l’augment de les actituds masclistes en les relacions entre joves. La xerrada es va introduir amb el visionat del vídeoQuerernosbien, que va exposar com es produeix la violència psicològica en les relacions entre joves i els principals falsos mites de l’amor romàntic. A l’acte es va comptar amb la participació de Cris Molins, antropòloga social i cultural, que va exposar l’evolució de la divisió sexual del treball i la construcció dels rols de gènere. Al llarg de l’exposició, va explicar com això ha suposat una sèrie de desigualtats reflectides als diferents àmbits de la vida, com per exemple en les tasques reproductives, l’ocupació dels espais públics i privats i els àmbits del treball i el coneixement, així com en les relacions afectives. També va intervenir Celia Premat, tècnica de participació i convivència, que va aportar l’experiència del treball diari de sensibilització entre joves adolescents, alertant de la situació de violència silenciada que es viu dia a dia als instituts. Al llarg de la seva intervenció, va incidir en com les xarxes socials estan tenint un ús desafortunat, provocant situacions de violència i abús, i afavorint relacions de parella basades en el control i la possessió. Al posterior debat es va reflexionar sobre les diferents mesures que es poden emprendre al territori per fomentar una educació basada en els valors del respecte, la igualtat i la solidaritat, a més de quin paper juga la comunicació a través d’internet i les xarxes socials en la creació de relacions personals durant l’adolescència. Les dues organitzacions es reafirmen en el seu compromís per eradicar una de les principals opressions d’aquest sistema heteropatriarcal capitalista.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.