JEV aprova a Blanes el document polític “Portem la revolució a Europa”

Joves d’Esquerra Verda ha reunit aquest dissabte una seixantena de joves d’arreu de Catalunya a la Convenció Nacional que ha tingut lloc a l’Espai Creatiu La Morralla, a Blanes. L’organització juvenil ha debatut i aprovat el document que durant setmanes s’ha treballat a les agrupacions territorials per a reflexionar sobre les properes eleccions al Parlament Europeu. El text, que té per títol “Portem la revolució a Europa”, reivindica una Europa productiva, ecològica distributiva i del treball. En termes socials, JEV aposta per una Europa de la ciutadania que combat les expressions xenòfobes i tota discriminació. Finalment, i en clau democràtica, l’organització juvenil reclama una Europa democràtica, on la sobirania resideixi en la persones. JEV ha discutit també la proposta programàtica que inclourà al programa electoral d’ICV en les elecions que es duran a terme el 25 de maig. El document, centrat en combatre l’exili juvenil, conté propostes relacionades amb treball, mobilitat, educació, salut, habitatge i transport, acollida als estats i participació. Finalment, Joves d’Esquerra Verda ha recordat la gran manifestació que ha tingut lloc avui a Terres de l’Ebre contra el nou pla hidrològic de l’Ebre aprovant una resolució de suport a aquesta mobilització. També s’ha aprovat un text de denúncia a l’Acord Transatlàntic de Comerç i Inversió (TTIP, en anglès), l’acord comercial entre la Unió Europea. La Convenció Nacional ha comptat amb la benvinguda del diputat d’ICV-EUiA, Marc Vidal, qui ha criticat, juntament amb Anna Rovira, coordinadora nacional de JEV, que les comarques gironines “són tractades com un aparador on tot està en venda”. D’altra banda, a la cloenda, la coordinadora d’ICV, Dolors Camats, juntament amb Pau Planelles, coordinador nacional de JEV, i Delfina Rossi, candidata de JEV a les eleccions europees, ha manifestat que “com reclamem cada setmana és el moment de la democràcia i la defensa dels nostres drets”. Jessica Terrón, coordinadora de JEV-Blanes, ha destacat la importància de descentralitzar l’activitat de Joves d’Esquerra Verda i dur-ne a terme a zones com les comarques gironines, castigades per la precarietat dels llocs de feina relacionats amb l’hosteleria.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *