JEV de les Terres de l’Ebre participa a la manifestació en defensa de l’Ebre

Les Joventuts polítiques de les Terres de l’Ebre (JERC, JEV, JSC, JNC i UJ), mostrem una vegada més, la nostra unitat enfront aquest nou atac al nostre Riu i al nostre territori. Així mateix, vam prendre part el passat diumenge 30 de març a la manifestació que va organitzar la Plataforma en Defensa de l’Ebre, en contra del nou pla hidrològic de la conca de l’Ebre, que va reunir més de 10.000 persones omplint els carrers de Sant Jaume d’Enveja i Deltebre. A l’aprovar aquest pla de conca, l’Estat està passant per sobre de la directiva europea de l’aigua pel que fa a cabals ecològics, així com de les demandes ecològiques de l’Ebre, del seu Delta, de la ciutadania del territori i del nostre futur. Tal com destaca Robert Accensi, president d’UJ a l’Ebre, “Dos punts a destacar d’aquesta manifestació són per una banda el gran consens aconseguit per la majoria de les joventuts del territori, que tot i tenir ideologies diferents i, a pesar del moment actual, s’han unit per una causa comuna, i per altra banda, el fort sentiment de pertinença dels ebrenc, que una vegada més hem demostrat l’estima envers la nostra terra i lo nostre Delta”; al mateix temps que àlex de la Guia, portaveu de les JERC Terres de l’Ebre afegia que “aquesta és la lluita del jovent, no només està en joc el Delta sinó que també està en joc el futur de tot el territori i el nostre com a joves, per això és moment que els nens i nenes que vam créixer amb la frase “lo riu és vida” marcada a la sang, sortim al carrer i sortim units independentment de la nostra ideologia”. La manifestació, que portava per lema “L’Ebre sense cabal és la mort del Delta”, reclamava un cabal ecològic mínim de 9.000 hectòmetres cúbics anuals contra els 3.000 hectòmetres cúbics aprovats pel Govern espanyol el passat mes de febrer. En aquest nou pla, a més a més, es planifica passar de 965.000 hectàrees de regadiu a 1,41 milions i afegir 44 pantans nous al llarg del riu Ebre que se sumarien als 32 ja existents. Aquest fets accelerarien la salinització del Riu al seu últim tram, al mateix temps que farien que arribessin menys sediments i, per tant, la desaparició del Delta (al qual el mar ja l’hi guanya un centímetre anual actualment) s’acceleraria. Les cinc joventuts polítiques també reclamem que es facin les investigacions necessàries a aquest pla , com van afegir els Joves d’Esquerra Verda (JEV) a les Terres de l’Ebre: “Manifestem el nostre rotund rebuig al nou pla hidrològic de la conca de l’Ebre i demanem que es realitzin les investigacions necessàries per tal de garantir la conservació del Delta de l’Ebre”. Des de les joventuts volem felicitar la Plataforma en Defensa de l’Ebre i a la societat ebrenca per la manifestació del passat diumenge, on es va demostrar que ni la pluja silencia el crit de l’Ebre i animem a seguir lluitant pel Riu. “Les Terres de l’Ebre responem de manera contundent a l’enèsim atac del govern espanyol al nostre territori, el passat diumenge vam viure una gran mobilització ciutadana recolzada per un ampli suport social; del territori i de Catalunya, en defensa del Riu, i el futur del Delta. I hem de seguir lluitant” afegia Maria Ardit, la coordinadora de la JNC al territori ebrenc. Tanmateix, Roger Ripoll portaveu de la JSC Terres de l’Ebre, animava la societat a seguir lluitant: “en temes vitals com els de l’aigua, hem d’aparcar les diferències i estar tota la societat ebrenca unida. Hem de fer territori per aturar aquest pla de conca imposat per Madrid, hem de lluitar pel futur del territori. Per això animem a la ciutadania a seguir en les mobilitzacions.”

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *