JEV de Sabadell llança amb una acció el manifest “Els homicidis a les nostres fronteres”

Joves d’Esquerra Verda, el referent juvenil d’ICV, Alternativa Jove-Joves d’EUiA, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, la Lliga dels Drets dels Pobles, l’SCAI (Servei Ciutadà d’Acollida als Immigrants) i SOS Racisme han repartit aquest dissabte al matí un manifest conjunt per denunciar la violació de drets humans en temes d’immigració i asil a la Unió Europea. El repartiment s’ha dut a terme en diferents punts de la ciutat de Sabadell. A la plaça Sant Roc s’han dibuixat quinze siluetes humanes a terra, per recordar les 15 persones mortes a Ceuta quan intentaven accedir a Espanya des del Marroc. Demanen la dimissió del ministre Fernández Díaz Les entitats signants del manifest denuncien “la violació dels Drets Humans en temes d’immigració i asil a la Unió Europea”, reclamen “un marc d’immigració, asil i refugi que consideri les persones que ho demanen com a tals i no com a delinqüents” i exigeixen l’abolició de la directiva de retorn de 2008, que permet l’expulsió de persones migrades extracomunitàries, el seu ingrés en Centres d’Internament per a Estrangers (CIEs) o la repatriació de menors d’edat. Per últim, les entitats exigeixen també la dimissió del ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, a qui fan responsable de les 15 morts a Ceuta i l’acusen d’haver mentit sobre la tragèdia. 2013: 2.360 persones migrades mortes a les fronteres de la UE Roger Surroca, coordinador de l’acció directa i militant de JEV, ha recordat que “el 2013 van morir 2.360 persones a les fronteres europees” a causa que, segons ha explicat, “la Unió Europea ha augmentat les mesures de control frontereres, endurint la seva política de immigració a base d’abandonar els seus principis fundacionals de respecte als Drets Humans”. Com a exemples de la manca de respecte pels Drets Humans de la UE, Surroca ha recordat quatre episodis recents: la tragèdia de Lampedusa, la reinstal·lació de concertines (fulles que causen profunds talls) a les tanques de Ceuta i Melilla, la mort d’Alik al CIE de la Zona Franca de Barcelona i les 15 morts de Ceuta, on la Guàrdia Civil va utilitzar material antidisturbis contra persones que eren a l’aigua. “La gent jove a Catalunya i arreu de l’Estat està emigrant per intentar construir un projecte de vida lluny d’aquí, on moltes i molts joves no podem fer-ho”, ha reflexionat Surroca. “Quin tracte esperem rebre i quin és el tracte que estem donant nosaltres?”. “La pobresa extrema, la violència i la necessitat de trobar una vida millor, obliga a creuar fronteres de forma desesperada. Cap de les mesures que denunciem evitaran la immigració, però són profundament inhumanes “, ha conclòs.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *