JEV participa a la Youth Conference celebrada a Brussel·les

Els passats 8, 9 i 10 d’abril una delegació de Joves d’Esquerra Verda va viatjar a Brussel·les juntament amb d’altres joves d’arreu d’Europa que formen part dels partits que conformem la Federació de Joves Verds Europeus (Federation of Young European Greens, FYEG). El motiu de la trobada era la celebració de la segona Youth Conference, la qual duia el títol de Get youth out of crisis, i la seva intenció era cedir la veu a joves d’arreu d’Europa respecte diversos temes. El què es buscava amb la trobada era cercar noves solucions a una crisi que afecta totes les nostres institucions bàsiques: la democràcia, el projecte europeu i la nostra dignitat com a ciutadans i ciutadanes -perquè els menyspreus cap el nostre estat de precarietat laboral o acadèmic són atacs no només a la nostra vida professional, sinó també a la nostra dignitat. Volíem, i seguim volent, recuperar l’esperança que ens han pres al llarg d’aquests llargs i durs anys de retallades i austeritat. I, per fer-ho, ens calia no només acabar amb els símptomes de la crisi, sinó també amb les causes. La Youth Conference, celebrada al Parlament Europeu, va comptar amb diversos grups de treball que van tractar i debatre aspectes com l’educació, la creació de feina i mobilitat, democràcia i participació, medi ambient i economia verda i l’Europa social. A més també es va dur a terme una acció directa i es va comptar amb la presència de l’eurodiputat Raül Romeva i Ska Keller, candidata a presidir la Comissió Europea. Joves d’Esquerra Verda valora positivament les jornades, que representaven una continuació de la feina feta l’any passat, ja que suposa una oportunitat per als i les joves de visitar el Parlament Europeu i poder debatre i posar en comú idees sobre com canviar la Unió Europea per tal de millorar tant el seu funcionament com les polítiques que es duen a terme.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *