JEV celebra la diada de Sant Jordi repartint punts de llibre antitroika

Joves d’Esquerra Verda té la tradició d’elaborar un punt de llibre coincidint amb la diada de Sant Jordi, dia del llibre. Enguany el lema del punt és “No vindrà cap cavaller a salvar-nos. Combatem la Troika!”. Emmarcat dins la pre-campanya de les Europees, cal recordar que les retallades que fa anys que pateix el món de la cultura també són fruit de la política d’austeritat imposada per la Troika. L’augment del 21% de l’IVA cultural, la pràctica desaparició de les subvencions destinades al cinema espanyol, les retallades en el pressupost de museus d’arreu del país… són decisions polítiques preses per els governs de la dreta, que seguint el mantra de l’austeritat imposat per la Troika, donen l’estocada final a un sector tradicionalment poc recolzat per les administracions públiques. Davant l’augment de la dificultat d’accedir a la cultura i davant la precarització de molts i moltes professionals del sector, apareixen iniciatives culturals que es reeinventen i que buscant la complicitat de les persones usuàries, sobreviuen i fan cultura accessible per a tothom. Cal recolzar aquestes alternatives emergents i fer de la cultura no només un bé essencial per al desenvolupament personal, sinó també per a la transformació d’una societat més plural, plena i justa. L’organització celebra així la diada arreu del territori repartint roses i punts de llibre, i recordant que també la Troika condiciona el nostre accés a la cultura. A més a més JEV dona suport a la vaga de treballadors i treballadores de l’FNAC del Triangle de Barcelona en defensa de les seves condicions laborals.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.