JEV commemora i celebra els 83 anys de la II República

Durant el mes d’abril Joves d’Esquerra Verda ha dut a terme diferents activitats per tal de commemorar l’aniversari de la República i posar de manifest l’actual vigència dels valors que va defensar com ara la democràcia, la laïcitat o la igualtat entre dones i homes. La nit del 13 al 14 d’abril es va dur a terme, arreu del territori, la tradicional penjada de banderes republicanes per tal de que molts municipis “s’aixequessin republicans”. Aquesta acció només té com objectiu reivindicar el que va ser la II República, sinó que també vol ser un revulsiu per a conscienciar a la gent de la necessitat d’un canvi de sistema. A part de la penjada de banderes es van dur a terme diferents videoforums, activitats i xerrades arreu del territori català. Al Prat del Llobregat hi va tenir lloc la Festa per la República el dissabte 12 d’abril. Dos dies després, l’agrupació de JEV a la localitat del Baix Llobregat va dur a terme un acte amb l’Associació de fills i nets de l’exili i l’Associació d’expresos polítics que va servir, també, per commemorar els 75 anys de l’inici de l’exili republicà. Per Anna Rovira i Pau Planelles, coordinació de Joves d’Esquerra Verda, “cada vegada és més explícita la necessitat i la demanda d’un canvi de sistema i, homenatjant la República trobem, en molts aspectes, un bon referent per a fer-ho”. “Som hereus i hereves de la lluita per la República, l’antifranquisme i la democràcia”, van considerar.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.